angelicageorgson

Alla inlägg under november 2010

Av Angelica - 17 november 2010 21:00

Sitter nu i märstad hos min systers pappa. kom hit för några timmar sen så har hunnit äta och tagit det lugnt. Sitter nu och väntar på att syster ska lägga Julie sen ska vi ta en långpromenad med Ira (Hunden) Så blir det inte länge innan jag tar en dusch och lägger mig o sova sen. Imorgon är det planerat att jag, mamma och syster först ska på ett center och kolla runt lite, sen senare på dagen när min bror har slutat jobbet ska jag träffa honom ett tag. Så på Fredag ska jag in till Stockholm och träffa Elena och eventuellt Emelin som også är gravid 2dagar efter mig. Så kommer bli spännandes att se. Har ju kännt dom båda i flera år nu. Elena har redan en otroligt söt dotter på 2 och ett halvt år och så Emelin och mig. Så hoppas jag o få träffa min Josse også, hon skulle till R så hoppas hon tar sig tid till lilla mig ;) tider får visa. Nu kommer syster snart så ska vi gå.


Av Angelica - 16 november 2010 16:42

Här kommer bilderna från när jag och min syster var o såg på valpar. Och lite från när min systers hund Ira var valp :)

 

 

Valparna!

 

 

Ira som liten!

 

 

Lilla Ira!

  

 

Ira och hennes syskon!

  

 

Ira och hennes syskon!

Av Angelica - 16 november 2010 15:55

Bebisen

 

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå. Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern. När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först. Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor. Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

 

Du

 

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid! Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.

 

 

Magbild från förra veckan!  

Av Angelica - 16 november 2010 15:42

Sitter nu hos my loves familj och har precis ätit. Sov stort sätt hela dagen idag. i alla fall till 2! Skönt att få sova ut och mysa med babe. Blir nog att dra till stan snart eller bara sitta hemma o inte göra något. Får se vad dagen har att bjuda på! Ciaao!



Grattis till Jennie Nilsson som idag blir 17 år! hurra,hurra,hurra  !   

Av Angelica - 15 november 2010 20:13

Hahaha, hitta en bild på mig när jag var 14 år!  2 dagar innan min 15 års dag :P Var bara tvungen o lägga ut den! <3


 


Min lilla älsklings fot. Bild från när jag hade 3D-Ultraljud! <3

 

 


Mig och min 'lille syster' Sanna. Saknar henne. Ska ju till Stockholm onsdag till söndag så måste ju åka innom henne i Estuna o träffa henne och några till. Var nu ett tag sen sist <3


     

Av Angelica - 15 november 2010 17:15

Sitter nu i lägenheten och har lagat mat. Fisk med potatis. Jag som aldrig har tyckt om fisk och nu lagar jag själv det. Hehe, my love är i duschen så jag väntar på att han ska komma ut så vi kan äta. Trodde det skulle bli en romantisk middag med bara han och mig men det blev total förstört när hans kompis kom =/ Idag var vi på stan och köpte lite små saker till lägenhet (Gillas!) Och ikväll hoppas jag att det blir en lugn kväll men det tvivlar jag lite på med tanken på omständigheterna. Nej nu ska jag få killen att skynda sig så vi kan äta! kiss and love

Av Angelica - 14 november 2010 20:45

Nu har jag precis kommit hem från stan där jag lämnade mamma som ska hem igen med bussen. Klart att vi gick runt lite och köpte lite mer saker till lägenheten. Nu vill jag bara få i mig något att äta och sen lägga mig ner och sova eller kolla någon bra film på TV. good night!

Av Angelica - 13 november 2010 20:30

Har nu kommit hem från IKEA med massa nya glas,tallrikar,stolar och annat smått. Var även och handlade mat så vi klarar oss ett tag. Sitter nu hemma med mamma,my love och hans familj o hans kompis. Har precis ätit god mat som var klar när vi kom hem från shoppingen och nu ska antagligen dom dricka lite vin/sprit. Medans jag får vara nöjd med min cola och chips ;) Helt okej för mig har aldrig varit en sån som tycker om att dricka mycket. Nej nu ska jag vara lite social. See u later!

Presentation


This is Me! och min vardag som 18 årig mamma till min dotter Limå född:2011-01-05.. Berättar om allt som kommer upp i huvudet just när jag sitter och skriver, Finns inga gränser med mig :)

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mee

Bea

<3 Just Love <3


Ovido - Quiz & Flashcards