angelicageorgson

Alla inlägg under november 2010

Av Angelica - 27 november 2010 00:23

Barnet:

Barnets hjärta slår cirka 120–160 slag i minuten.

Nu börjar det bli trångt, och därför håller sig barnet mer stilla än tidigare. Dessutom har ditt barn kanske vänt sig så att huvudet pekar nedåt, redo för förlossningen. Som om inte det vore nog så lägger barnet på sig mellan 25 och 30 gram per dag. Hon eller han har inte lika mycket plats som tidigare.

Mamman:

Hud som kliar, armar som krymper

En del kvinnor får en hemsk klåda, särskilt på magen, i handflatorna och på fotsulorna. Du kan lindra klådan genom att smörja in dig med fuktkräm och borsta med en mjuk babyborste där det kliar som värst. Berätta för barnmorskan eller läkaren om du lider av klåda.

Du känner dig säkert tung och klumpig. Du blir förmodligen lätt irriterad. Din mage är ofta i vägen, och armarna känns för korta.

Det går inte att hitta en bekväm sovställning. Det enda du kan göra är att sova på sidan. Vissa strategiskt utplacerade kuddar kan också hjälpa.

Nu är det inte fel att byta skor med snörning, som gympaskor, mot skor du inte behöver knyta. Inga klackar är modellen. Högklackat och platåskor är visserligen snyggt, men nu behöver du stabilitet. Fotmassage är alltid välkommet. Be din partner att massera dig.


  

Av Angelica - 26 november 2010 20:23

Idag blev jag väckt av syster (Lailas) man, åkte till hud-specialisten och fick beställt tid till den 10-onde (skit bra!) Så blev jag avsläppt på centret där min syster (Mariann) jobbar på cafee'. Gick runt lite och köpte en tröjja till mig själv från BIKBOK och 1 par mama-Jeans tights på H&M och 3 pack boddie till min ängel. Sitter nu hos Laila och har besök av hennes pappa (vi har bara samma mamma) och pappans nya fru. Syster Mariann är här med hennes dotter så dom sitter och dricker kaffe/Te efter maten. Fick Lasagne , mmm... Gott! Blir snart o lägga sig eftersom jag ska med Mariann på hundutställning. 80 rottwiller ska med och det brukar vara  20. gissa om det kommer ta tid och bli mycket folk. Men kul o göra något o inte bara sitta hemma. Blir uppdatering om det imorgon! Kyss


 

Boddierna som jag köpte till min ängel. Från H&M 99:- för alla 3!


  

Kläderna jag köpte idag. sköna kläder absolut ett bra köp !

 

 

BH:n jag köpte igår utan byglas så de inte trycker på min stora mage. Bra köp billig, bekväm och bra! 

    

Av Angelica - 25 november 2010 20:19

Idag har Jag varit på kontroll och min bebis växer helt normalt inne i magen säger hon =) Gick dit med mamma efter det drog vi till systers cafee' sen vidage hem till andra syster kolla på en serie sen hämta barna på dagis och sen drog jag o syster till centret där jag köpte en BH, 2 boddyer,Sallads-skål, 2 ljus lykter och 2 knivar till lägenheten   bilden under är på skålen, knivarna som inte syns och ljus-lyktorna :) Sitter nu hos syster Så när han är klar ska vi (Jag,syster,syster och mamma) spela lite kort och mysa eftersom mamma åker imorgon så kommer inte få se henne mer på ett tag =/ Nej ska nu ut o låna mammas telefon för o ringa mylove!


     

Av Angelica - 24 november 2010 23:45

Sitter nu hos min syster igen, har kontróll i morgon så får vi se hur mycket min lilla tös har vuxigt. Kan börja med dom dagarna jag inte har skrivit.

Jag har alltsa varit i Stockholm Onsdag-Söndag förra veckan då träffade jag gammla vänner och min bror med hans familj. Åkte till my love och ny mublerade lite små saker i lägenheten. Köpte akvarium vilket han älska! Och nu till fredag så ska jag bara umgås med mamma innan hon åker tbx till nord-norge. hoppas de inte blir såå länge tills jag får se henne igen då. Nej nu ska jag ut o kolla film med henne och hoppas på att bli lite trött så jág kan sova i natt. HAr en liten tös i magen som inte är helt nöjd på nätterna. Så hon håller mig vaken ett bra tag ut på natten tyvär. Men vi älskar henne ändå!


  

Av Angelica - 21 november 2010 04:15

Att knyta an till barnet i magen

Anknytningen mellan föräldrar och barn är ett starkt psykologiskt band som är djupt förankrat i människor. För barnet har anknytningen ett överlevnadsvärde. Barnets medfödda förmåga till kontakt väcker föräldrarnas omvårdnadsinstinkt så att de blir inställda på att skydda barnet på alla sätt, både fysiskt och psykiskt. Man kan säga att anknytningen är ett nödvändigt skyddssystem för barnet. För att kunna skydda barnet och tillgodose dess behov krävs det att man kan tyda barnets signaler. Därför handlar det tidiga föräldraskapet om att vara känslomässigt öppen och lyhörd för dessa signaler.

Eftersom anknytningen till barnet är så viktig så byggs den oftast upp hos blivande föräldrar redan under graviditeten. Om man knyter an till barnet redan när det ligger i magen är man känslomässigt förberedd direkt efter förlossningen.

Redan under graviditeten tänker vi på att bli föräldrar och att stifta bekantskap med våra barn. Oftast sker detta omedvetet. Vi fantiserar om barnet vi väntar. Barnet i våra tankar är ofta flera månader gammalt och ibland ett par år. Barnet får både yttre och inre egenskaper allt efter våra egna önskemål och erfarenheter.

Bilderna blir fler när vi märker att barnet börjar röra sig. Då kommer kontakten igång ordentligt, och barnet blir verkligt på ett nytt sätt. Det är nu naturligt att koncentrera sig på vad det är som händer ”därinne”. Vi tyder barnets dagsrytm och lär känna dess rörelser, som till exempel kan uppfattas som kraftfulla eller försiktiga. När vi har lärt känna barnets rörelsemönster börjar vi föreställa oss barnets temperament och begynnande personlighet:

 ”Den här lilla damen har en otrolig energi och är aldrig stilla. Hon rör sig dygnet runt, så man kan ju föreställa sig hur tempot kommer att bli när hon kommer ut!”

Föräldrarna lär efter hand känna barnets egenskaper och vanor, och ju mer personligt och unikt barnet blir, desto starkare blir banden:

 ”Hon är så livlig sent på kvällen, en riktig nattuggla. Det tycker jag är bra, för jag är själv en B-människa. Hon och jag kan ha det mysigt på kvällarna när hon blir äldre.”

Nu börjar också en direkt kommunikation med barnet. Vi pratar med barnet, antingen högt eller i tankarna. Dels för att förmedla små vardagskommentarer, som: ”Vännen, sparka inte så hemskt, för jag vill sova nu”, och dels för att berätta om känslor, "om du visste hur glad jag är för att du blev till”.

Tankarna på barnet berör oss och väcker oftast känslor av omsorg och glädje. De här är alla viktiga byggstenar i anknytningen och hjälper oss att förbereda oss på föräldraskapet.

Under hela graviditeten är vi uppmärksamma på hur barnet har det. När barnet rör på sig föreställer vi oss hur det har det därinne, och vi lägger märke till förändringar. Tecken på att barnet inte har det bra väcker oro och medkänsla, och vi känner behovet att förstå och att hjälpa. Vi lär oss vilken slags mat eller vilka aktiviteter som påverkar barnet negativt, och undviker dem. Omsorgen om att barnet har det bra därinne i magen är en viktig del i utvecklingen för att knyta an till barnet.

När förlossningen närmar sig så bleknar fantasierna och vi blir helt upptagna av att vi snart ska föda.
Våra tankar och föreställningar om barnet har haft stor betydelse och gjort oss redo att möta det nyfödda barnet. Grundstenen till kontakten är lagd till barnet som vi delvis känner men som vi inte har sett, och som förväntar sig att vi engagerar oss och lär känna det. När barnet föds fylls tankarna och fantasierna igen om barnet som vi möter och föräldraskapet utvecklas vidare i samvaro och samspel med barnet.

Av Angelica - 20 november 2010 02:13

Sitter nu hos Emelin som jag inte har träffat på 2 år. Sover hos henne inatt. Har även träffat Elena och Sanna. kul,kul var det. Och imorgon blir de nog en sväng med Josse =) Känner att jag börjar bli sjuk så vill bara till my love o bli mysad med =) kiss and love goood bye!

Av Angelica - 19 november 2010 12:15

Barnet:

Barnet är nu fullt utvecklat

Barnet är nu fullt utvecklat, och kroppen har rätt proportioner. Hon eller han börjar bli starkare, och du kan känna rörelserna mer tydligt än någonsin tidigare.

Huden är lätt pigmenterad.

Pupillerna är nu välutvecklade och kan dra ihop sig. Barnet kan se skillnad mellan natt och dag. Vissa tror till och med att barnet kan fokusera blicken.

Barnet känner igen din och din partners röst.

Mamman:

Glöm inte bäckenbotten

Har naveln vänts ut och in? Du kanske känner dig lite öm under bröstkorgen, särskilt när du andas. Det beror på att din livmoder börjar bli riktigt stor. Under en graviditet ökar livmoderns vikt minst tio gånger, och dess volym ökar minst femtio gånger. Du går fortfarande upp i vikt, runt ett halvt kilo i veckan.

OK, det är vecka 34 och "bara" sex veckor kvar. Det kan kännas som en hel evighet när du väntar och längtar efter att få din kropp tillbaka. Ibland undrar man om de kvinnor som säger "nu är det bara sex veckor kvar" någonsin varit gravida...

Glöm inte att göra övningar för att stärka bäckenbotten! Övningarna gör att du läker bättre och bygger upp musklerna igen.

Av Angelica - 18 november 2010 19:08

nu ska jag äta. bror har lagat mat sen blir de o ta de lugnt. imorgon händer det saker :D looove

Presentation


This is Me! och min vardag som 18 årig mamma till min dotter Limå född:2011-01-05.. Berättar om allt som kommer upp i huvudet just när jag sitter och skriver, Finns inga gränser med mig :)

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mee

Bea

<3 Just Love <3


Ovido - Quiz & Flashcards